måndag 1 april 2013

Wokad fläskfilé med sparris och minimajs

Idag gjorde vi en wok som blev riktigt god, dessutom GI-inspirerad då vi serverade utan ris eller nudlar.

Snabbt, gott och lätt + GI-vänligt efter allt påskgodis


Vi gjorde som följer, för ca 3-4 personer

  • Putsade och strimlade en ca 500g fläskytterfilé
  • Skivade en burk hela vattenkastanjer (140g)
  • Delade alla minimajsar från en burk ca 3 ggr. (425g)
  • Delade sedan upp 10st frysta sparris i 3-4 delar var.
  • Skivade ca 15st champinjoner tunnt
  • Gjorde en marinad till köttet som bestod av
    • 1 pressad vitlöksklyfta
    • 1 tsk riven ingefära
    • 2 msk soja
    • lite vitpeppar
    • 1 msk konjak
  • Sedan fick köttet dra till sig i marinaden i ca 10 minuter
  • Därefter svettade vi champinjonerna och la dem att vila i en skål
  • Wokade köttet, lite i taget, på mkt hög värme i matolja, slog sedan över det i skålen   
  • Wokade sedan alla grönsakerna
  • När grönsakerna är klara slogs kött och champinjoner över från skålen
  • Sedan värmdes allt tillsammans med 2msk ostronsås
Kan serveras med vitt ris eller nudlar.