torsdag 29 mars 2012

Pacos på Järntorget

Vi har av någon konstig anledning hamnat ganska ofta på Paco's. Varför jag skriver "konstig anledning" är att Paco's inte är ett ställe man borde besöka allt för ofta. Men ändå bör besökas ibland. Låt mig förklara.

Här blir man mätt, nöjd men aldrig lycklig eller ens glad. Det är sällskapet och graden av hunger som kommer bestämma om man hamnar här.  Känslan av restaurangen är "pizzerian på hörnet", vilket nog är den mest besökta typen av restaurang vi har. Känslan av maten är fredags-tacos, kanske den vanligaste typen av middag vi har i landet lagom.

Maten vi åt denna gång var:
  • Ultimate Burritos m. grillad kyckling och guacamole.
  • Paco´s Chili con Carne
Burriton var ok. Och chilli:n var ok den med, men inte särskilt mycket chilli i den. För att vara ärlig så är det nog den näst svagaste chilli jag ätit. Den svagaste åt jag i Mexiko i en kantin på en arbetsplats. Men efter ett tag när man sett hur den lokala personalen tog sina tallrikar och gick till ett bord med såser följde jag deras exempel. Så efter några slevar sås fick den chilligrytan ett helt nytt intryck, och uttryck, för en bra chilli bränner två gånger.

Så summa summarum, Paco's är ett roligare alternativ än Pizza och helt klart värt ett besök en tisdagskväll... en gång i halvåret.

Vi har även kommenterat på:
Restaurangkartan

onsdag 28 mars 2012

Påsksallad (rester)

Efter salladen i söndags fanns det mycket kvar i kylen som säkert skulle bli dåligt ganska snart om vi inte gjorde något med det hela. Så varför inte göra men påskinspirerad sallad med koktaägg.



Ingridienser
  • Grönsallad
  • Crispsallad
  • Körsbärstomater
  • Gurka
  • Paprika
  • Rödlök
  • Kokta ägg
Servera med önskade dressingar eller bara en god olja. Och kanske påskmust?!

söndag 25 mars 2012

Söndagssallad

När man vaknar mätt efter gårdagens tapasmiddag så är det lämpligt med en sen lunch i form av en nyttigare sallad.

Ofta när man är på caféer och äter till exempel en sallad så säger man ofta för sig själv att detta gör jag bättre hemma. Därför gör vi idag en visst-gör-vi-det-själva-bättre sallad.




Ingredienser
  • Mozarella
  • Peperonisalami
  • Avokado
  • Rödlök
  • Röd paprika
  • Körsbärstomater
  • Grönsallad
  • Crispsallad
Tillredning
Hacka, skiva, riv efter humör och toppa med en god olivolja samt kryddor efter smak. Servera med ett gott bröd.

Mingla

Igår lördag gjorde vi ett besök på Mingla för att äta oss lite tapas. Och som oftast när man går dit blir man mätt, lätt förbannad och nöjd över att notan inte blev högre.

Klockan var en bit efter åtta och vi hade hunnit bli lite småhungriga, precis så hungrig att man glömmer bort tidigare erfarenheter. Till exempel att det aldrig är små smårätter som serveras här. För att återkoppla till "lätt förbannad" så är det för att man aldrig orkar äta upp allt, och väluppfostrad (snål) som man är vill man ju äta allt man beställt. Men det går inte. Inte igår heller.

Vi beställde in:
HUEVOS RELLENOS - Ägghalvor fyllda med vitlök, avokado och räkor.
MAGRO CON TOMATE DE AJO - Fläskkött som tillagas och serveras i tomat och vitlökssås.
PATATAS AL AIOLI - Kokt potatis med vitlöksaioli på Spanskt vis.
CHORIZO FRITO A LA ESPANOLA - Äkta Spansk kryddstark paprikakorv tillagad i vitlök och chili.
TORTILLA ESPANOLA - Traditionell Spansk potatisomelett.
POLLO AL AJILLO - Vitlökskyckling
CHAMPINONES AL AJILLO - Skivade färska champinjoner stekta med olivolja och oliver i
vitlök och persilja.

Och ett varsitt glas rött. Sen fick vi lämna en 1/3 av all mat men kom iväg på en nota på 410 + dricks.   

När vi närmat oss vad som borde ha vart halvtid.

Jag tycker mingla är trevligt, maten är helt ok, priset är bättre än ok, och läget är inte fel det heller. Nu skulle jag inte vilja påstå att Mingla är bäst på tapas i stan för det är nog Indigo. Nu har jag använt uttrycket ok, alldeles förmånga gånger men det det sammanfattar Mingla. Det är väldigt ok.

En av de saker som Mingla kan bli mycket bättre på är vinsidan, fler sorter på glas och gärna med spansk koppling. Varför inte några bra riojaviner på glas?

lördag 24 mars 2012

Äggmackor

Bland det bästa som finns är att gå upp en lördag och slänga ihop en frukost. Ibalnd blir det klassiker som bacon, egg, beans and toast men det är inte fy skam med en riktigt enkel äggmacka heller.

Ingredienserna är enkla, ägg, rostatbröd och kalles kaviar.



Salta, peppra och stek efter tycke och smak. Lägg sedan upp på kaviarat bröd.



Som sagt enkelt men riktigt bra start på dagen. Speciellt om man serverar med juice och frukt.

måndag 5 mars 2012

Fruktsallad

Det är svårt hitta något enklare att göra än fruktsallad. Jo det kräver ju lite extra tid på Frukt & Grönt avdelningen. Och att man får lov att hantera alla lekis/dagis-minnen som riskerar att komma upp. Så sammanfttningsvis: Fruktsallad är något för oss som inte är sentimentala och inte heller är stressade snabbshoppare.




Vårt recept var:

  • Röda Vindruvor
  • Royal Gala Äpplen
  • Granny Smith Äpplen
  • Filéade Apelsiner (video)
  • Banan
  • Vaniljglass
För den som tyckte vårt enkla recept var tråkigt finns det 300+ andra på Matklubben

ICA-Kurirern har en bra instruktionsvideo på hur du filéar apelsiner:

I det här fallet blir det inga dryckesrekommendationer men dock en varning för ett oprövat kort på nyhetshyllan nämligen Domaine du Jujubier Merlot (nr 92005). Passar inte att dricka utan något tilltugg, passar inte med fruktsallad och verkligen inte till filmen Sideways.

söndag 4 mars 2012

Café La Douce

Förra söndan var vi på stan och på intensiv jakt efter prinsessbakelser. Vi sökte överallt, utom Hälls, för där hamnar vi så ofta ändå. Men tiden gick och vi blev hungrigare och hungrigare under vårt kryssande mellan caféer och alltför många små inhopp på affärer som gjort bra skyltfönster. Tillslut hamnade vi på Café La Douce. Caféet ligger på stortorget bredvid stadium och ganska mitt emot stället vi kallar för mögliga mozzarellan efter rätt äcklig matupplevelse.

Vi slog till big style hungriga som vi var. En varsin räk/skagen-macka och jag tog en bit paj och sambon en bit cheese cake.




Intrycken från caféet var helt ok med några undantag. Trevligt inrett med bla stora snygga lampor. Dock var det lite slitet på porslins och glas fronten. Mackorna var som vilka andra café mackor som helst, men roligt att man får välja ut det bröd man vill ha ur en korg. Pajen var det jag (eller ska väl säga vi för vi smakade båda två) var mest missnöjd med. Den smakade väldigt beskt/surt. Ett störmoment var att man samtidigt höll på att bygga om i huset, det skakade, lät och vibrerade utav bara h-vete.

Så ska man ge ett betyg på stället blir det 3/5 av henne och 2/5 av mig. Vilket är ett ganska högt betyg jämfört med det lätt överkritiska omdömmet man kan läsa på Cafékartan. "Absolut det sämsta caféet jag varit på. Undvik som pesten. Latten gick inte att dricka då den mest smakade smaksatt vatten och smörgåsen var intetsägande."